Juustune suvikõrvitsapirukas

Mõnusalt mahlane juustune põhjata suvikõrvitsapirukas. Pirukat on lihtne valmistada. Sobib suurepäraselt argiõhtuks või peolauale.




KOOSTISAINED

0,7 – 1 kg suvikõrvitsat
125 g mozzarella juustu
200 g riivjuustu
3 küüslauguküünt
4 muna
2 dl nisujahu
soola
1 keskmine tomat
toiduõli
kimp tilli




VALMISTUSJUHEND

1. Riivi suvikõrvits. Lisa 1 tl soola ja sega korralikult läbi. Jäta umbes 10 minutiks seisma.

2. Samal ajal valmista piruka segu. Klopi munad lahti, lisa juurde väikesteks tükikesteks murtud mozzarella juust, 100 g riivjuust ja purustatud küüslauguküüned.

3. Pressi suvikõrvitsast sõelal välja eraldunud vedelik. Tõsta pressitud suvikõrvits piruka segusse.

4. Sõrista segusse jahu segu pidevalt segades.

5. Maitsesta soolaga. Lisa hakitud till.

6. Määri ahjuvorm toiduõliga. Kalla segu ahjuvormi. Lao peale viilutatud tomati lõigud.

7. Raputa pirukas üle ülejäänud riivjuustuga.

8. Küpseta pirukat eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Pirukas muutub valmides kuldseks.




Telli pilt pildipangast failina või väljatrükitult. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


 Toompea


 Käsmu


 Tammsaare tee

Vaata kõiki pilte »   


Seotud postitused